Schodiště

SchodištěNa to, aby měl dům šmrnc, potřebuje něco, co ho charakterizuje, čím se odliší od šedého průměru. Již řadu let se zabýváme výrobou rozmanitých tvarů schodišť. Díky modernímu typu výroby dokážeme splnit i ty nejnáročnější požadavky na kvalitu, design a provedení. Od schodů se schodnicí, kde schody jsou do ní zadlabány, přes sedlové schodiště až po schody, kde se kombinuje dřevo se sklem, nerezem nebo kovovými prvky. Začátek realizace schodiště začíná profesionálním návrhem v profesionálním programu SEMA. Ten nám umožňuje zadat každé schody přesně na míru a dle požadovaných rozměrů plynoucích z dané situace přímo u Vás. Každý kus je u nás originál. Ani jedno schodiště z naší produkcenení stejné.


Pro výrobu schodišť používáme vždy kvalitní dřevo od dodavatelů. Pro opracování masivního dřeva používáme CNC obráběcí centra, která umožňují vysokou přesnost při výrobě jednotlivých komponentů schodů. Pro povrchovou úpravu používáme otěruodolné transparentní laky. Pokud si přejete, rádi Vám Vaše schodiště upravíme i tvrdým voskem, namoříme do odstínů nejlépe vyhovujících Vašemu interiéru.

Schody se vyrábí v rozmanitých dřevinách i tvarech. U nás si vyberete od klasických materiálů jako jsou buk, dub, jasan přes moderní javor nebo břízu až po cenově výhodnější smrk, borovici nebo modřín.

Samotnou konstrukci zadlabaných schodů tvoří dvě boční schodnice, ve kterých jsou do poloviny jejich tloušťky zapuštěny ve vyfrézovaných drážkách jednotlivé stupně schodů. Na otevřených částech je zábradlí ukončené sloupky a ty tvoří propojovací prvek mezi díly schodiště.

Madlo zábradlí je do výšky 1000 mm tak aby splňovalo normu ČSN 74 3305, a při kolaudaci domu bylo vše podle předpisů.

U konstrukce sedlových schodů je nápadné osazení schodnic pod stupně. Ze strany vnější zdi stupně nepřiléhají úplně, ale je zde cca 3 cm mezera. Na otevřených částech schodiště je zábradlí ukončené sloupky. Výplně zábradlí jsou dole zavrtány do horní plochy stupňů a nahoře do hrany madel.

Obklad betonových schodů se provádí ve stavbách, kde je již připravené betonové schodiště nebo jiná nosná konstrukce, např. ocelová. Dřevěný obklad betonu je vhodné olištovat po stranách kvůli úklidu. U těchto schodišť je v poslední době velmi oblíbená barevná odlišnost stupnic a podstupnic.

Tato schodiště se mohou vyrábět jak uzavřené s podstupnicemi, tak otevřené bez podstupnic. SchodištěSchodiště je věc se kterou počítáte dopředu až na několik desítek let, proto je velice důležité nejen klást důraz na kvalitu, ale myslet i na detaily, jako je výška stupně, nebo šířka schodnice a další detaily. S tímto a veškerými dalšími případnými problémy vám velice rádi poradíme. Dalším důležitým momentem je výběr vhodného materiálu. Schodiště naší výroby tradičně využívají dřevěné konstrukce v různé povrchové úpravě. Samotné schody pak je možné kombinovat jak s tvrdým dřevem, ať už tradičním, nebo nějakým exotickým, tak s bezpečnostním lepeným vrstveným sklem.


Kuchyně  |   Skříně  |   Kanceláře  |   Nábytek  |   Schodiště  |   Dveřě, okna  |   Pergoly  |   Stavební sklo  |   Ornamentní sklo

Ochrana a zpracování osobních údajů

© 2013 Hranol - Ruská 1163/68, Ostrava-Vítkovice, telefon: 595 952 120

  Tento projet je spolufinancován evropským fondem pro regionální rozvoj a ministerstvem průmyslu a obchodu.